Typische storingen

Beneden presenteren wij u meest typische storingen van desktops en notebooks, verloop van herstelling, alsook gemiddelde hersteltijd en gemiddelde prijs van bepaalde dienst. Wij willen u herinneren dat zijn hier enkel sommige, meest evidente storingen.

 

Hersteltijd bedraagt zoveel hoeveel is aangegeven in de tabel, enkel in geval van herstelling bij de klant. Als herstelling plaats vind in onze atelier, dan is die afhankelijk van de wachtrij en de prioriteiten.

 

Alle prijzen gepresenteerd beneden, zijn louter informatief. Eindprijs is altijd afhankelijk van de hersteltijd, hoeveelheid werk, gebruikte materialen, enz. Voor onze vaste klanten bieden wij verschillende kortingen.

 

Alle prijzen in de tabel bevatten geen BTW.

 

 

Software storingen

 

Screenshots

Symptomen

Reparatie omschrijving

Duur van reparatie

Prijs

 

 

 

 

- trage opstart van het systeem
 

- trage werking van gebruikers interface van het systeem
 

- geen reactie op de commando's

- trage opstart van applicaties
 

- trage werking van internet

- aanwezigheid van ongewenste programma

- aanwezigheid van virussen

- doorlopend werking van harde schijf

- niet up to date programma's
 

- "vuilbak" in het systeem registry, services en autostart

 

 

 

In het geval als onze OS bevat veel van deze problemen, meestal komt er beslissing over herinstallatie of recovery. Eindelijk de klant beslist, maar bij zo'n hoeveelheid van problemen het is veel beter en veel sneller om alles in eens herinstalleren dan om probleem een na een te oplossen. Volle scannen tegen virussen kan urenlang duren en eventuele defragmentatie duurt ook zo lang. Wij mogen dat vergelijken tot huis - het is altijd beter en duurzamer om nieuw te bouwen, dan om oude te renoveren en bv. alle installaties een na een te vervangen. 

 

Er bestaat een mogelijkheid om al uw data gratis te behouden (tot 5 GB, boven 5 GB zal democratische prijs toegerekend worden, afhankelijk van duurtijd).

 

 

 

 

 

 

 2 - 3 h

 

 

 

ong. 45-60 EUR

 

 

bevat installatie van het systeem , drivers, alsook  configuratie van het systeem en installatie van nodige programma's, codecs, plug-ins, antivirus, enz.

 

 

 

- geblokkeerde toegang tot bureaublad
 

- automatisch opstart of installatie van verschillende programma's
 

- kenmerken van de aanwezigheid van het virus, amateur schermen met verschillende opschriften van "besmette", etc.

- een plotselinge vertraging van het systeem vanwege het verschijnen van het virus

 

 

 

In geval wanneer probleem met PC is plots gekomen (bv. systeem is in eens heel traag geworden) en wij hebben verschillende rare dingen geobserveerd, mogen wij vermoeden dat de dader van zulke problemen een virus is (of meerdere virussen). Omdat just voor aankomen van dit probleem systeem werkte op de correcte manier, mogen wij vermoeden dat na verwijderen van een virus (of virusen) zal hij opnieuw normaal beginnen werken. In dit geval verloopt scannen in full mode, buiten besturing systeem, met gebruik van twee verschilende, professionele antivirus scanners. Op wens van een klant kan een virus enkel geblokkeerd worden (dan duurt dat veel korter en kost minder)

 

 

 

 

 

0,5h - 3h

 

 

 

 

 

 

ong. 25-40 EUR

 

 

 

 

- Nieuw gekocht en aangesloten toestel werkt niet of werk niet naar behoren


- Na de installatie van nieuwe toestel systeem werkt niet als het moet

 

- Een van de geïnstalleerde apparaten is gestopt met werken

 

 

 

 

 

Elk fysiek apparaat (ook geïntegreerd op het moederbord) heeft een besturingsprogramma nodig, om probleemloos werking en communicatie met systeem te garanderen. Als die niet geinstaleerd is, of in sommige wijze is degeinstaleerd of beschadigd, dan bepaalde toestel kan niet werken

 

 

 

 

 

0,5h - 1h

 

 

 

 

 

 

ong. 20-25 EUR

 

 

 

 

 

 

- Na het invoeren van het wachtwoord, het systeem geeft een info over verkeerd wachtwoord

- Ondanks het invoeren van het juiste wachtwoord, blijft de boodschap

 

 

 

Soms kan het gebeuren dat wij gebruikers ons wachtwoord vergeten. Dan hebben wij geen toegang tot onze systeem en gegevens. Soms gebeurt het ook zo, dat ondanks wij 100% zeker zijn dat wij de juiste wachtwoord ingevoerd hebben, systeem zegt dat deze ongeldig is. Het gaat om toetsenbord layout, met toevallige pers op sommige knop combinatie mogen wij bijvoorbeeld van AZERTY naar QWERTY layout verzeten. Dan kloppen de toetsen natuurlijk niet. De manier om dat te herstellen is uitschakelen van de wachtwoord buiten Windows  of verandering naar een cijfer wachtwoord. bv. 12345

 

 

 

 

 

20 min

 

 

 

 

 

vanaf 25 EUR

 

 

 

 

 

 

- Na de opstart van de computer krijgt men een zwarte scherm en in plaats van bureaublad krijgen wij een fout melding

 

Het bericht over een ontbrekend bestand kan worden veroorzaakt door een toevallige wijziging van de actieve partitie naar de andere, of het bestand echt missen. Het besturingssysteem bij het opstarten gaat van bestand naar bestand voordat het systeem is opgestart, dus in theorie repareren van opstartbestanden zou het probleem moeten oplossen. In de praktijk echter, verlies van bestanden kan worden veroorzaakt door ongewenste software die bestanden verzameld in de hoofdmap van de boot volume, wat leidt tot fragmentatie en na de tijd een dergelijk bestand kan niet gevonden worden op de schijf. In het geval als uw computer voor de storing gekenmerkt is met symptomen die in de eerste paragraaf beschreven zijn, wordt er aanbevolen het systeem opnieuw te installeren.

 

 

 

 

 

0,5h - 3h

 

 

 

 

 

ong. 25-60 EUR

 

 

Hardware storingen

 

Screenshots

Symptomen

Reparatie omschrijving

Duur van reparatie

Prijs

 

 

 

 

 

 

 

- Geen beeld op de scherm direct na de opstart van de computer/console/enz

 

- In sommige gevallen is er wel gewone karakteristiek van een toestel behouden, bv. opstarten van OS, afspelen van os geluiden, enz.

 

Reballing BGA beginnen wij met verwijderen van een oude chip, met hulp van speciale "reballing station", daarna verwijderen wij alle resten van oude fabrikant soldering en vullen wij nieuwe chip met speciale ballen. Nadien solderen wij deze chip terug.

Vervanging van de hele chip verloopt op het zelfde manier, het verschil is dat wij in deze geval solderen een nieuw gekochte chip in plaats van oude.

 

Heel de chip wordt vervangen in geval van gelaagdheid/oxidatie van de kogels van een oude, die plaats juist onder de kern vond.

In zo'n geval doen wij reballing niet, enkel wanneer de klant dat zich wenst en verstaat dat risico van terugkeer van de probleem.

 

 

 

 

 

 

ong. 10 werkdagen

 

 

 

 

 

 

 

Te bepalen na de diagnose

 

 

 

 

 

- Harde schijf is onzichtbaar in BIOS/UEFI

- Na de opstart van de computer krijgt een man fout melding van defecte harde schijf

- Het systeem hangt bij het opstarten logo

- Systeem start heel traag en na de verschijnen van bureaublad is onmogelijk om enkele applicatie open doen, zelf na heel lange wachttijd

- De disk led gloeit non-stop hoewel de controller vrij is

 - Geen mogelijkheid van aanmaken van partitie of die te formatteren

 

 

 

Harde schijf gaat kapot het vaakst in het geval van een 2,5-inch drives, om twee redenen. De eerste is dat op dat moment notebooks voorrang boven gewone desktops hebben - er zijn zeker meer laptops dan desktops (vooral in West-Europa). De tweede reden is de omstandigheid waarin ze moeten werken - schokken en stoten is hun natuurlijke werkomgeving. Bovendien zijn de platen in zo'n schijf veel kleiner, en hebben de grotere dichtheid van gegevensopname dan schijven van 3,5 inch – daarom zijn zij ook gevoeliger.

 

 

 

 

 

 

 

2 - 3 h

 

 

vanaf 45 EUR - aankoop van nieuwe HDD, het is beter iets meer te besteden en kiezen voor SSD - deze zal in eens onze computer veel sneller maken

vervanging van harde schijf vereist opnieuw besturing systeem te installeren - kijk punt 1 "Software storingen"

+ 45-60 EUR

 

 

 

 

 

 

- sterke verhitting van de onderzijde van het notebook

- luidruchtige ventilator loopt constant op maximale snelheid

- automatische uitschakeling van de computer / automatisch opnieuw opstart

- na het plaatsen van de laptop op de koeling rack bovenvermelde symptomen wijken

 

 

Elk laptop moet vroeger of later tot de service geraken, door een geminiaturiseerde ontwerp van het koelsysteem. Sommige gebruikers weten dat niet en wachten onbewust tot de laptop echt warm begint te worden en de ventilator begint te huilen door te hoge temperatuur van CPU. De gebruikers weigeren soms de probleem van de hoge lawaai en uitschakelen van de computer, en wachten tot iets erger komt. Als u dan pech hebt, krijgt u snel probleem met BGA, in beste omstandigheden kan u zo'n modderboard nog laten herstellen, maar deze kost veel en duurt lang. De rebailing is enkel tijdelijke oplossing, soms is de vervanging van hele chip noodzakelijk.

Gebruik zeker geen perslucht om het stof uit te blazen vanuit de buitenkant van de laptop. Dat stof is zo dicht bij elkaar, dat er geen kans is om het stof uit te blazen van buitenkant van de laptop. Zonder de laptop uit elkaar te halen, kan jij het stof niet verwijderen. Het is bijna zeker dat jij deze stof naar binnen blaast, wat kan leiden tot schade van de ventilator zelf.

 

 

 

 

 

 

 

1h

 

 

 

vanaf 35 EUR

 

 Schoonmaak houdt demonteren van uw laptop aan stukken en wassen de metalen elementen. Na drogen de overeenkomstige elementen worden met alcohol ontvet. Nieuwe koelpasta wordt aangelegd en termopads worden vervangen
Daarna monteren wij uw laptop terug

 

- Systeem of zijn componenten werken niet zoals het moet. Verschijnen zich rare meldingen met fouten, en herinstallatie helpt niet in deze geval.

- Foutmeldingen van het systeem zonder reden

- Onverwacht herstarten van het systeem

- Windows instalator meld problemen ondanks dat harde schijf goed is

- Helemaal geen beeld na de opstart van de computer

 

 

RAM-geheugen is een van de minder vaak ondergaat defect onderdeel, sommige fabrikanten bieden een levenslange garantie botten, maar de computers die gekocht waren in de winkel zelf, hebben geen rechtstreekse garantie van de fabrikant. Ook in het geval van mislukking na de garantieperiode, we zijn toegewijd aan zijn vervangbaar. Soms hebben de computers meerdere geheugen blaadjes, dan kunnen we defecte uittreken en computer verder gebruiken. Natuurlijk moeten alle blaadjes op fouten beschikbaarheid gescand worden. Het toegestane aantal fouten = 0.

 

 

 

 

 

0,5h - 2h

 

 

 

 

vanaf 25 EUR +

 

vanaf 15 EUR aankoop van een nieuwe module

 

 

 

 

 

 

 

 

- Verschillend gekleurd beeld, anomalieën strips, sneeuwt, etc.

 

 - De zichtbare fysieke schade, morsen

 

 

 

 

 

De schermen zijn relatief storingvrije onderdelen van computers, maar soms door onze schuld worden die kapot. De eerste foto toont een scherm die beschadigd connector tot de controle bord, gewoon door zichzelf. De tweede toont fysieke beschadiging door de val / stepping / etc.

 

 

 

 

 

1h

 

vanaf 40 EUR - tweedehands scherm

 

 

vanaf 70 EUR - aankoop van nieuwe scherm

 

 

+50 EUR vervanging

 

 

 

 

- Systeem of zijn componenten werken niet zoals het moet. Verschijnen zich rare meldingen met fouten, en herinstallatie helpt niet in deze geval.

- Foutmeldingen van het systeem zonder reden

 

- Onverwacht herstarten van het systeem

- Windows instalator meldt problemen ondanks dat harde schijf goed is

- Helemaal geen beeld na de opstart van de computer

 

 

 

Vervanging van kapotte condensatoren heeft enkel zin als wij echt op goedkoopste manier deze probleem willen oplossen. Met oude moederborden is het zo, dat er op die altijd iets kapot kan worden. Bovendien prijzen van nieuwe, veel betere moederborden begingen zich van 50 EUR, dus als computer bv. meer dan 5 jaar oud is, vinden wij modernisatie beter dan de herstelling. U moet gewoon in paar nieuwe componenten investeren en wij gaat de rest doen voor u. Als uw huidige kast Micro ATX of ATX is, mogen wij die hergebruiken. Zelf met alle SATA schijfs en voeding, als deze maar 24 PIN is (oude voedings hergebruiken wij niet in geval voor gaming computers, als die niet voldoende sterk zijn)

 

 

 

 

 

0,5h - 3h

 

 

 

 

ong. 35 - 50 EUR - vervanging van de condensatoren

 

vanaf 50 EUR - aankoop van de nieuwe moederbord (enkel moederbord)