Hosting en domeinnaam - uw fysiek aanwezigheid op het internet

 

Hosting - Plaats op fysiek server op het internet, op een speciaal uitgerust computer met hoge disk capaciteiten, speciale toegang punten en geschikte veiligheidsmaatregelen. Hosting diensten zijn vandaag heel goedkoop, en prijs van behoud website op server bedraagt 20 - 50 eur per jaar, afhankelijk van de kwaliteit van hosting zelf - deze bepalen noden van de klanten. Bepaalde diensten van hosting leveranciers schillen vooral met capaciteit en hoeveelheid van de transfer die te gebruiken is in bepaalde periode. Er zijn nog andere eigenschappen, als hoeveelheid van databases of back-up mogelijkheden. Niet zonder belang is kwaliteit van helpdesk - voor sommige antwoordtijd van 2 dagen is oké, andere hebben 24 op 24h online support nodig. Als hebt u gewone bedrijf-website nodig hebt, dan is de goedkoopste maar erkende even goed. We hebben 3 beste van bepaalde niveau gekozen, al zijn erkend. In alle 3 gevallen kwaliteit van de servers en up-time is zeer hoog. Alle servers zijn bevestigd in Polen, daarvoor zijn de diensten veel goedkoper dan in België, en door vele concurrentie staat de kwaliteit ook zeer hoog.

 

Wij hebben voor u gekozen: home.pl, nazwa.pl i proste.pl - jarenlang ervaring dat is weinig gezegd, dat zijn precursoren van Poolse hosting bedrijven. Om meer informatie te verkrijgen kunt u rechtstreeks naar bovenvermelde pagina's, momenteel enkel in Pools.

 

Domeinnaam - Uw adres op het internet die vervangt moeilijk te onthouden IP adres van de server (hosting). Met aankoop van een hosting account krijgen wij in standaard sub-domeinnaam. Bijvoorbeeld als wij zich op home.pl als gebruiker "jouw-meubels" registreren, krijgen wij automatisch een adres "jouw-meubels.home.pl. Wij mogen deze sub-domeinnaam natuurlijk gebruiken, maar een aparte domeinnaam "jouw-meubels.pl" zal gemakkelijker zijn om te onthouden. Deze is ook makkelijker te positioneren. Kosten van gebruik van zo'n domeinnaam variëren en beginnen zich van 10 EUR per jaar. Wij mogen meerdere domeinnamen hebben die verwijzen naar hetzelfde adres. Domeinnaam kunnen wij aankopen bij domeinnaamen providers, of als dat in meeste gevallen plaats heeft bij een hostingprovider - liefst samen met hosting. Dat heeft eigen pluspunten - wij hebben een geldigheid van alle onze diensten en krijgen elke jaar aleen maar een factuur. Alle voornoemde benodigdheden hebben in hun offerte domeinnamen. Wij moeten ook in de oog houden dat de meeste van de populaire namen al bezet zijn. Voor het begin van opbouw van de website en voor dat wij alle logos gaan aanmaken moeten wij zeker zijn, dat gekozen domein vrij is. Anders gaan wij veel veranderingen moeten brengen in content van de website en de headers.

 

Bovendien bestaat er mogelijkheid van een aankoop van domeinnaam dat behoord tot een andere land (bv. zijn wij in België en kunnen wij ".ar" domeinnaam kopen - van Argentine. Natuurlijk hebben niet alle providers alle soorten van domeinnamen in hun offerte.

 

 

Omdat bij domeinnamen (behalve bij inschrijving en betaling) mogen bijna geen problemen ontstaan, raden wij u aan, om vrij goedkoop domeinnaam te kopen. Wij raden aan om goed op te zoeken, en uit minder populaire providers kiezen (met vooraf beoordelingen te lezen). Het kan zijn dat bij de populairste en grootste firma's eerste jaar domeinnaam in promotie enkel maar 5 EUR kost, maar de tweede jaar moeten wij bijvoorbeeld 40 EUR betalen.

 

Hieronder presenteren wij lijst van alternatieve providers:

 

http://hoseo.pl

http://ogicom.pl

http://forpsi.pl

http://webd.pl

http://neteasy.pl

http://netmark.pl

http://laohost.pl

http://nano.pl

 

Wij herhalen ook dat voor personen/firma's dat complexe oplossingen nodig hebben, hebben wij een offerte  "All web service", dus aanmaak van een website van A to Z. Dat betekent ook op internet te plaatsen en domeinnaam toevoegen, met eventuele positionering.